onsdag 28. januar 2015

Squash Spaghetti alla Carbonara


Sunn, god og spennende middag . og enkelt å lage.
Dette er som en drøm som går i oppfyllelse, for 100 g squash inneholder bare 15 kalorier, mens vanlig spaghetti tørr er 350 kalorier (kokt spaghetti ca 170 kalorier). Man kan spise 20 ganger så mye squashpasta som tradisjonell spaghetti. Sammen med en deilig saus er squashpasta rett og slett fantastisk.
Squash spaghetti er garantert glutenfri. Her en variant for vegetar alla Carbonara. En spennende og sunn rett – og enkel å lage.
Bruker grønnsakslicer til å dele opp squashen. Har du ikke dette så er det noe du kan ønske deg – noe du må ha…
Jeg har kommet frem til at GEFU slicer er den enkleste og aller beste løsningen. Grunnen er at den er enkel å bruke, lett å rengjøre og så liten at den passer å lagre i utstyrsskuffen på kjøkkenet. Den koster ca kr 300 og kan kjøpes på Kitch’n. Produktlink: GEFU




Ingredienser til 2 personer  
100 g skolde mandler
2,5 dl vann
½ bunt bladpersille
160 g røkt tofu
1 liten gul løk
1 fedd hvitløk
5 ss olivenolje
Revet skall av ½ sitron (helst økologisk)
1 ts sitronsaft
Havsalt, evnt maldonsalt
Nykvernet svart pepper
1 squash



Slik gjør du:


  1. Lag en mandelmasse og vann med blender.
  2. Finhakk persille.
  3. Del tofu i små terninger.
  4. Finhakk løk og hvitløk.
  5. Varm en stekepanne og ha i 2 ss olivenolje. Stek løken gylden og ha i tofu. La det steke på svak varme i noen minutter.
  6. Ha i mandelmassen, sitronskall, sitronsaft og persille. Krydre med salt og pepper. Kok opp og la det tykne, ca 3 - 4 minutter.
  7.  Vask squash og tørk av vann. Kutt opp med en slicer til spaghetti.
  8. Ha 2 ss olivenolje og havsalt i en kaserolle og vend forsiktig spaghetti i.
  9. Bland forsiktig inn varm mandelsaus. La det trekke på varm plate i ca 1 minutt.

Server pastaretten med litt olivenolje på og ha over litt nykvernet sort pepper.
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar