søndag 25. januar 2015

Squash Spaghetti med kjøttsaus


Squash Spaghetti er garantert glutenfri. Høres kanskje litt vanskelig ut? Svaret er Nei. Kjøp deg en grønnsakslicer, det vil du ha mye glede av og enklere vil det ikke kunne bli å lage spaghetti.
Jeg har kommet frem til at GEFU slicer er den enkleste og aller beste løsningen. Grunnen er at den er enkel å bruke, lett å rengjøre og så liten at den passer å lagre i utstyrsskuffen på kjøkkenet. Den koster ca kr 300 og kan kjøpes på Kitch’n. Produktlink: GEFU




Ingredienser til 4 personer  
1 gul løk
1 hvitløksfedd
1 1/2 boks hakkede tomater
1 ss tomatpure
1 kjøttbuljongterning (til kjøttsausen)
urter, friske eller tørkede
400 -500 g karbonadedeig
1 gulrot – grovt raspet
Evnt. 1 liten boks mais om ønskelig
Olje til steking
Salt og pepper
Revet parmesanost



1 -2 squash – ikke for tykk for da blir det vanskelig å slice
1 liter kokende grønnsaksbuljongvann (gjerne av buljongterninger)
Slik gjør du:

1.    Del opp løk i små terninger og hvitløksfedd i tynne skiver.

2.    Varm stekepannen og ha i løken, stek gyllen, men ikke brun. Ha det over i en skål.

3.    Ha karbonadedeigen i stekepannen sammen med litt salt og pepper. Stekes brunt og hakkes opp i smått.
4.    Skru ned varmen.
5.    Hell over hermetiske tomater, ha i tomatpuré, buljongterning, urter og løken.
6.    Rasp guleroten og ha i blandingen. Kok opp og skru ned varmen.
7.    La kjøttsausen stå i pannen i 30 minutter på lav varme, ikke la det koke – bare trekke på varm plate.
8.    Slice squashen. (du kan se hvordan på video i linken over)
9.    Rett før servering has squashen i varm grønnsaksbuljong i 1 minutt og sil av.
Legg opp på tallerken og strø over friske urter og parmesan etter smak. Mmmmm…….

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar