Squash Spaghetti er garantert glutenfri. Høres kanskje litt vanskelig ut? Svaret er Nei. Kjøp deg en grønnsakslicer, det vil du ha mye glede av og enklere vil det ikke kunne bli å lage spaghetti.
Jeg har kommet frem til at GEFU slicer er den enkleste og aller beste løsningen. Grunnen er at den er enkel å bruke, lett å rengjøre og så liten at den passer å lagre i utstyrsskuffen på kjøkkenet. Den koster ca kr 300 og kan kjøpes på Kitch’n. Produktlink: GEFU
Ingredienser
til 4 personer
1
gul løk 1 hvitløksfedd
1 1/2 boks hakkede tomater
1 ss tomatpure
1 kjøttbuljongterning (til kjøttsausen)
urter, friske eller tørkede
400 -500 g karbonadedeig
1 gulrot – grovt raspet
Evnt. 1 liten boks mais om ønskelig
Olje til steking
Salt og pepper
Revet parmesanost
1 -2
squash – ikke for tykk for da blir det vanskelig å slice
1 liter kokende grønnsaksbuljongvann (gjerne av buljongterninger)
Slik
gjør du:1 liter kokende grønnsaksbuljongvann (gjerne av buljongterninger)
1. Del opp løk i små terninger og hvitløksfedd i tynne skiver.
2. Varm stekepannen
og ha i løken, stek gyllen, men ikke brun. Ha det over i en skål.
3. Ha karbonadedeigen
i stekepannen sammen med litt salt og pepper. Stekes brunt og hakkes opp i
smått.
4. Skru ned varmen.
5. Hell over
hermetiske tomater, ha i tomatpuré, buljongterning, urter og løken.
6. Rasp guleroten og
ha i blandingen. Kok opp og skru ned varmen.
7. La kjøttsausen stå
i pannen i 30 minutter på lav varme, ikke la det koke – bare trekke på varm
plate.
8. Slice squashen. (du kan se hvordan på video i linken over)
9. Rett før servering
has squashen i varm grønnsaksbuljong i 1 minutt og sil av.
Legg opp på tallerken og
strø over friske urter og parmesan etter smak. Mmmmm…….
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar