mandag 12. januar 2015

Lomper av Søtpotet - Glutenfri





Hjemmelagde Lomper er stas. Det er enkelt å lage på et hjemmekjøkken. Lompene kan stekes i tørr stekepanne.
Lomper laget av søtpotet er virkelig smakfulle og brukes alternative meltyper er også lompene glutenfri. Fyll lompene med det du liker og server som lunsj eller en deilig ettermiddagsrett. Her har jeg laget en avocadokrem med avocado, salt, pepper, litt tacosaus og masse finhakket koriander og kalkunskinke, økologisk agurk, spinat, cherrytomat og alfaspirer. Deilig!!

Ingredienser til 12 lomper:

3 søtpoteter
mel (havremel hvis glutenfritt og vanlig hvetemel hvis du ønsker)
Bokhvetemel hvis glutenfritt og vanlig hvetemel om ikke.
1 ts salt

Slik gjør du:



Skrell søtpotetene og del dem i store biter.
Legg bitene i en form og stek på 180 grader i ovnen til de er møre.



Tilsett salt og mos med stavmikser til potetmos.
Ha i mel litt av gangen og rør godt - gjerne med elter. Ha i så mye mel at det slipper bollen. Det er veldig viktig at det ikke er for mye mel for da blir lompene tørre. Du kan heller legge til litt ekstra mel når du baker ut lompene med kjevlen.

La deigen hvile i en halv time.
Lag en pølse av deigen og del den i ca 12 emner.
Ha godt med mel på bordet og trykk emnet flate med hendene og kjevle ut så runde lomper som du får til. Pass på at det er nok mel til at det ikke klistrer seg fast i underlaget. Løft lompen opp og ha litt mel underunder veis slik at det ikke henger fast.

Stek dem på middels varme i en tørr stekepanne til de får lyse brune flekker på hver side.



Legg lompene under et godt fuktig kjøkkenhåndkle når de er ferdige. Da blir de ikke tørre.




Du kan gjerne bruke to stekepanner, da går det raskere:)

Server, mmmmm ....! Enkelt og veldig godt. Lompene kan oppbevares i plastpose noen dager i kjøleskap, men er aller best helt ferske.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar