lørdag 4. oktober 2014

Sunny Mornings


En god start på en solskinnsdag: egg og spinat i filodeig med tomat og skinke.


Ingredienser til 4 personer: 
4 egg
400 g frisk babyspinat (evnt vanlig spinat, fjern da de kraftige stilkene)
2 ark filodeig delt i 2 (fås i litt velutstyrte matvarebutikker eller i asiatisk butikk)
Litt olivenolje til steking (evnt rapsolje)
4-8 skiver parmaskinke eller bacon
250 g cherrytometer med stilk
salt og nykvernet pepper
Muffinsformer eller små suffleformer til steking
Slik gjør du:
1.     Sett stekeovnen på 200 grader.
2.     Legg parmaskinken/bacon utover på stekebrett dekket med bakepapir. Stek i ovnen på 200 grader i 15 minutter. Legg dem utover på kjøkkenpapir hvis du vil at de skal renne av seg eller hold dem varme om du ønsker at de skal serveres varme.
3.     Legg tomatene i en ildfast form, drypp litt olje over og stek dem i ovnen til de blir myke, ca 6 – 8 minutter. Har du 2 formersom går i ovnen samtidig og passer for skinken og tomatene kan du samkjøre stekingen.
4.     Varm 2 – 3 ss olje i en stekepanne til middels varme. Stek spinaten til den detter sammen, ca 4 minutter. Strø over salt og kvernet pepper. Ha det over på kjøkkenpapir slik at mye av fettet renner av spinaten. Det kan se ut som det er altfor mye spinat når du har det i pannen, men du vil fort se at det krymper veldig under steking.
5.     Smør muffinsformene med litt smør eller olje.
6.     Klipp arkene med filodeig i to og brett inn alle fire hjørnene på dem. Dander filodeigen i formene, Vær forsiktig for filoarkene er skjøre. Poenget er å lage små skåler til spinat og egg som skal stekes.
7.     Legg litt spinatblanding i hver av filoskålene. Forsøk å få det litt opp i kantene (se på bildet).
Stek formene i stekeovnen i 8-10 minutter til skålene har fått gyllen farge.
8.     Ha i et egg i hver av formene og stek videre dekket med folie eller bakepapir i 13-15 minutter. Ta filoskålene ut av formene.
9.     Server en filoskål med egg til hver sammen med tomat og skinke.
Ha en fin dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar