lørdag 18. oktober 2014

GrønnkålChips


Grønnkålchips er utrolig deilig og veldig sunt! Det tar bare noen minutter å lage – Et fantastisk bra snack alternativ.
Grønnkålchips kan lages med ulike smaker. Denne gangen laget jeg med Chilliolje, salt og sesamfrø. En annen variant er basilikumolje, salt og parmesan.
Denne oppskriften er en enkel oppskrift som er rask å lage. Jeg har også testet ut oppskrifter som tar lengere tid, men synes at det ble en supergod chips selv med kort tid i vanlig ovn. Den flotte grønne fargen beholdes bedre med langtidssteking eller med en dehydrator, men fortsatt er grønnkålchipsen veldig delikat om det er litt «stekebrunt».
Ingredienser – grunnoppskrift:
200g grønnkål
3 ss olje
litt salt og pepper
Alternative smakstilsetninger:
Bruk chilliolje
tilsett sesamfrø
..eller..
Bruk basilikumolje
tilsett 2 ss finraspet parmesan
Slik gjør du:
1.     Vask grønnkålen godt og tørk av vannet.
2.     Riv kålen i passelige biter. Stilken skal ikke med.
3.     Legg bitene i en stor bolle og ha i oljen.
4.     Maser inn oljen i grønnkålbladene slik at alle bladene er dekket og kålen blir mykere og mindre trevlete.  
5.     Strø over salt og pepper og bland godt.
Grønnkålen har en veldig mild fin smak så det er best ikke å ha i for mye salt og pepper.
Hvis du har valgt å lage med parmesanost raspes dette fint og blandes godt i. Har du valgt sesamfrø blandes dette lett inn sammen med salt.
6.      Legg grønnkålbladene utover et stekebrett dekket med bakepapir. Pass på at de ikke dekker over hverandre.
7.     Stek grønnkålbitene i stekeovn på 175 grader i 15 minutter.
8.     Legg de ferdigstekte chipsene på kjøkkenpapir/tørkepapir til de blir kalde og sprø.
Server og nyt med god samvittighet.   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar