søndag 13. april 2014

Torsk med chorizosalsa, servert på blomkålpuré


Torsk med chorizosalsa servert på en blomkålpuré og asparges som tilbehør. Dette er en enkel rett å lage, sunn med mye smak. Passer godt en ettermiddag hjemme som det skal være litt ekstra eller til gjester. Et lite glass lett rødvin smaker godt til.

Ingredienser til 4 personer: 
Fisk:
800 g torskefilet, i porsjonsstykker
Olivenolje
Litt sitronsaft
Salt og pepper

Blomkålpuré:
2 blomkålhoder
1 potet (valgfritt)
3 ss meierismør
Salt

Chorizosalsa:
En god neve pinjekjerner
Ca 1 dl olivenolje
150 g chorizopølse
2 sjalottløk
4 store biter soltørkede tomater
Frisk timian

Grønn asparges 

Slik gjør du:
1.     For at fisken skal bli hvit og fin legges fisken i en bolle med kaldt vann med isbiter i 1 – 2 timer.
2.     Ta fisken ut av vannet og tørk av vannet. Legg fisken på en tallerken eller ildfast form som du skal steke den i senere. Strø over godt med grovt salt og la den stå 30 – 1 time. Skyll av saltet i kaldt vann og tørk av vannet med kjøkkenpapir. Dette gjør at fisken blir fastere.
3.     Legg fiskestykkene i en ildfast form og pensle den med olivenolje og sitron. Strø over salt.
4.     Fisken stekes i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
Blomkål:
1.     Blomkålpurén kan lages mens fisken ligger i isvann. Puréen kan varmes forsiktig opp rett før servering.
Kutt blomkål i bunter og kok den i lettsaltet vann i ca 15 minutter. Hell ut vannet.
2.     Ha i smøret og salt. Mos eller kjør med stavmikser til det blir en fin masse. Ønsker du litt mer smør så er det lov.    
3.  Kok asparges i ca 2 minutter i vann med 1 ts sukker. Ikke ha i salt. Da mister de sprøheten. Skyll aspargesen i rennende kaldt vann med en gang den er ferdigkokt.
Chorizosalsa:

1.     Rist pinjekjernene i en stekepanne slik at de blir gylne. Legg dem til side.
2.     Del opp chorizopølse, sjalottløk og soltørkede tomater. Alt i små biter.
3.     Varm opp oljen i en stekepanne og stek først chorizopølsen i ca 1 min. Ha i løk og soltørkede tomater. Stekes i 2 minutter til. Ikke bruk for sterk varme.  Pinjekjernene og finhakket timian blandes i rett før servering.
Anretning:Legg en liten klatt med blomkålpuré midt på en tallerken, legg ett stykke fisk, evnt to små, midt på purréen. Legg forsiktig chorizosalsa oppå. Dryss gjerne litt fett fra salsaen på tallerken, men bare noen dråper. Legg to aspargeser ved siden. Pynt med en kvast timian på toppen. Det er godt med litt nykvernet pepper på – server!  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar