onsdag 9. april 2014

Deilige knekkebrød med egg og frø.

Knekkebrød uten gluten og gjær.

Disse knekkebrødene er med bare frø og egg. Veldig lett å lage og smaker velig godt! Oppskriften er til en langpanne, halver oppskriften hvis du vil lage mindre.

Ingredienser til en langpanne: 
2 dl solsikkefrø, ristes i tørr stekepanne
2 dl sesamfrø, ristes i tørr stekepanne
2 dl knuste linfrø
2 dl hakkede valnøtter
1/2 ts salt (gjerne Himalayasalt)
4 egg
2 ss klaret smør eller olje


Slik gjør du:
1.     Sett stekeovnen på 180 grader
2.     Ha solsikkefrøene, sesamfrøene og halvparten av linfrøene i en tørr stekepanne og rist dem på middels varme. Rør i frøene slik at de blir jevnt stekt. Når de blir gyllenbrune tar du stekepannen av platen og avkjøler litt mens du gjør i stand resten. Hvor brune de skal være er avhengig av om du liker den stekte smaken eller ikke. Pass på at de ikke blir brent.
3.     Resten av linfrøene og valnøttene kjører du litt i blender eller i en kutter med kniver til stavmikser. Du kan også hakke nøttene med kniv og linfrøene kan knuses i en mortel.
4.     Ha linfrø og nøttemassen i en bakebolle sammen med salt, egg og olje. Rør godt sammen.
5.     Bland i de ristede frøene og bland godt.
6.     Fordel massen utover en stekeplate dekket med bakepapir. Det kan være litt vanskelig å få det jevnt utover. En enkel og effektiv metode er å legge matpapir over massen og kjevle det utover. Ta forsiktig av bakepapiret og juster kantene slik at de blir så rette som mulig.  Kantene dyttes sammen slik at det blir en rett linje. Blir det ujevnt så smuler det veldig når knekkebrødene skal spises.
7.     Kutt opp i kvadrater i passe store størrelser. Eksempel er tre på kortsiden og fem på langsiden. Da får du til sammen 15 passe store knekkebrød. Du kan kutte opp enten med en kniv som ikke er skarp eller en pizzarulle.
8.      Stek i varm ovn ved 180 grader i 15-18 minutter, avhengig av hvor tynt det er presset utover og hvor mye du har ristet frøene.
9.     Sett opp ovnsdøren på gløtt og la det stå i ovnen til ovnen er kald. Da blir knekkebrødene sprø.

Hvis du synes at valnøtter er dyrt, kan du også bruke andre nøtter - eksempel mandler. Mandler er godt hvis det er ristet litt i stekepanne. Da blir det mer smak.
Jeg har også laget dette uten å riste frøene. Det går fint, men da blir de ikke så sprø. Da vil det være smart å lage knekkebrødene litt tykkere. Ønsker du litt tykke knekkebrød kan du legge til ½ dl av alle frøene og nøtter pluss et ekstra egg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar