fredag 21. mars 2014

Popcorn med trøffelsalt – deilig og veldig sundt


Det er fredag og helg. Noe ekstra bør en unne seg da. Hva med noe sundt og godt? Popcorn med trøffelsalt er superdeilig og enkelt å lage.
Popcorn inneholder mye antioksidanter. Skallet har høyt innhold av dette og i tillegg også fibre.
Det har vært fokusert på dette i mange forskningsmiljø og mange interessante funn er rapportert.
Popcorn er kalorifattig, men det er viktig å huske på at det er mye stivelse i mais. Det betyr stor blodsukkerstigningen.
Det er avgjørende hvordan du popper popcornet ditt. Det beste er selvsagt en popcornmaskin og det koster bare noen hundrelapper. Så er du en popcornelsker så unn deg én.
Hvis du popper popcornet i panne så anbefales klaret smør. Da er melkedelen fjernet. Klarnet smør tåler høyere temperatur og er mye sunnere. Det tar litt mer tid, men klarner du smør kan du lage såpass at du kan bruke det til matlagning utover i helgen også. Bra til steking av både kjøtt og fisk.
Olivenolje tåler ikke temperaturer over 160 grader før den begynner å oksydere (= transfett). Det anbefales derfor ikke. Rapsolje derimot er et godt alternativ.
Ferdigkjøpt popcorn eller poppet i mikro bør unngås.
Men la ikke popcornpopping bli en vitenskap. Unn deg litt ekstra i helgen og ikke la dårlig samvittighet ødelegge for nytelsen av god mat.
Ingredienser
Popcorn
Klaret smør (evnt rapsolje)
Trøffelsalt

Trøffelsalt kan kjøpes på Oliviers &Co. Det koster ca 100 kroner for et glass. Det er kjempegodt i retter som risotto, pasta og grønnsakspuréer.
Velger du å poppe popcorn med klarnet smør så starter du med å gjøre det.
Slik gjør du:
1.     Ha i smøret evnt olje i en gryte. Smøret/oljen må dekke godt.
2.     Varm opp og ha popcorn oppi. Det skal være så mye popcorn i gryten at det dekker bunnen akkurat. Dekk til med et lokk.
3.     Vent til det popper. Rist litt på gryten og skru varmen litt ned når poppingen er skikkelig godt i gang.
4.     Ta gryten til side før det slutter å poppe slik at popcornet ikke brenner seg. Ta av lokket så snart poppingen har gitt seg. Da blir popcornene sprøest.
Smak til med trøffelsalt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar