søndag 16. mars 2014

En god start på dagen

Det er søndag og ekstra god tid til en lang og god frokost. Overraske med litt ekstra er hyggelig.


Du kan fylle med det du ønsker. Jeg har valgt pølsebit, spinat og tomat.
Bakte egg med spinat og fyll er en utrolig enkel frokost- eller lunsjrett. Du kan til og med gjøre formene klare dagen før så det eneste som gjenstår er selve steketiden i ovn. Her kan du bruke de grønnsakene du har tilgjengelig, men jeg synes det passer utrolig godt med chilistekt sopp, spinat og tomat til de bakte eggene. 

Ingredienser 2 personer

4 egg
1 pølse i små biter
0,5 pose spinat
8 stk cherrytomater
Revet parmasan
Salt & Pepper
Olje til steking
Smør til å smøre formene

Slik gjør du
1.     Skru ovnen på 180 grader. Rens og vask spinaten, kutt pølse i småbiter og del tomaten i båter. Det kan lønne seg å ta ut frøene så det ikke blir så mye væske i formen.
2.     Stek spinat og pølse i litt smør eller olje, tilsett spinaten når pølsen har blitt gylden. Krydre blandingen med salt og pepper. Når spinaten er ferdig stekt tilsetter du tomatbåtene for å gi dem litt varme. Bland godt sammen.
3.     Smør to små ildfaste former med litt smør eller olje før du legger grønnsaksblandingen i formene. Klem det litt sammen så du får plass til eggene på toppen. Avhengig av hvor sulten du er og hvor store former du bruker kan du bruke et eller to egg i hver form. Eggehviten vil renne litt ned blandt grønnsakene, men det er bare bra.
4.     Riv litt parmesan på toppen og stek i ca 10-15 minutter på 180 grader. Formene er klare når eggehviten har stivnet.

Alternativt kan du bruke manchego ost terninger med fetaost. Dette ettersom hva som finnes i kjøleskapet.
Avhengig av hvor store formene er og hvor store porsjoner som ønskes, justeres antall egg, et eller to. Jeg har kommet frem til at et egg og en ekstra plomme er det beste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar