mandag 17. mars 2014

Middagssalat med quinoa, søtpotet og avokado



Dette er en veganer rett. Selv er jeg ikke veganer, men synes ofte det er veldig godt. Føler meg behagelig mett etter å ha spist vegansk. Denne retten er lett og rask å lage. Den ser kanskje ikke så spennende ut, men smaker helt utrolig godt. Dette er en av mine favoritter for øyeblikket.
Ingredienser 2 personer: 
1,5 dl quinoa
2,5 dl  grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
3 spiseskjeer mandler
1 medium søtpotet
Olje til steking
Salt
1 avokado
Ruccolasalat

Slik gjør du:
1.     Kok opp grønnsakskraft eller vann med buljongpulver i en kasserolle. Skyll quinoa og ha det i, la det koke under lokk i 15 minutter. Skru av varmen og ta av lokket, rør litt i quinoaen med en gaffel og la den stå og lufte seg mens du gjør klar resten.
2.     Kutt opp mandlene i grove biter. Varm opp en stekepanne til medium/høy varme. Ha i mandelbitene og rist dem i noen minutter. Avkjøl.
3.      Skrell søtpoteten og skjær den i terninger. Stek terningene i stekepanne med smør eller olje på medium varme.
4.     Skjær avokado i terninger.
Bland sammen quinoa, søtpotetbiter, avokadobiter og ruccolasalat i en bolle. Ha over i en serveringsskål, dryss ristede mandler på toppen.
Mmmmm…….

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar