Nydelig vegansk thaisuppe
Tom Kha suppe – vegansk. Originalt
lages den av en hel kylling, og med galangal. Men her en variant som passer
godt som en vegansk rett. Lett å lage og smaker deilig!
Ingredienser (2
store porsjoner):
Suppe:
· 1 boks hermetiske tomater
· 1 kvist sitrongress
· 1 ts rød curry paste
· 1 boks kokosmelk (400 ml)
· 2 – 3 ss thaichillipasta (alternativt 1 liten ts Sambal Oelek)
· Saften av ½ lime
· En god klunk fisksaus (hvis du er vegetarianer dropper du dette)
· Evnt litt salt
· 2 Gulrøtter til nudler
Sesem- og
tamarimarinert sopp:· 1 boks hermetiske tomater
· 1 kvist sitrongress
· 1 ts rød curry paste
· 1 boks kokosmelk (400 ml)
· 2 – 3 ss thaichillipasta (alternativt 1 liten ts Sambal Oelek)
· Saften av ½ lime
· En god klunk fisksaus (hvis du er vegetarianer dropper du dette)
· Evnt litt salt
· 2 Gulrøtter til nudler
· 8 champignon, aromasopp eller shitake
· 1 ss sesamolje
· 1 ss tamari (glutenfri soyasaus)
Topping:
· Fersk koriander
· Ristede kokoschips
Framgangsmåte: · Fersk koriander
· Ristede kokoschips
Skrell gulrøttene og slice dem i spiralslicer
eller høvle dem ti tynne 2nudler» med en potetskreller.
Del soppen i passe store biter Champignon i fire
biter. Hell over sesamolje og tamari i en skål sammen med soppen. Maser inn
marinaden i soppen og la det stå å trekke i minimum 15 minutter
Rens sitrongress og del inn små skiver eller
biter. Ha det i en blender sammen med kokosmelk, tomat, rød curry paste og chili.
Varm opp suppen og ha i lime og salt.
Fordel sopp og gulrotnudler i skåler og hell over
suppe. Topp med hakket koriander og ristede kokoschips.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar