torsdag 5. april 2018

Vegansk Tom Kha suppe med gulrot nudler, kokos og tamarisopp


Nydelig vegansk thaisuppe


Tom Kha suppe – vegansk. Originalt lages den av en hel kylling, og med galangal. Men her en variant som passer godt som en vegansk rett. Lett å lage og smaker deilig!

Ingredienser (2 store porsjoner):

Suppe:
·         1 boks hermetiske tomater
·         1 kvist sitrongress
·         1 ts rød curry paste
·         1 boks kokosmelk (400 ml)
·         2 – 3 ss thaichillipasta (alternativt 1 liten ts Sambal Oelek)
·         Saften av ½ lime
·         En god klunk fisksaus (hvis du er vegetarianer dropper du dette)
·         Evnt litt salt
·       2 Gulrøtter til nudler
Sesem- og tamarimarinert sopp:
·         8 champignon, aromasopp eller shitake
·         1 ss sesamolje
·         1 ss tamari (glutenfri soyasaus)


Topping:
·         Fersk koriander
·         Ristede kokoschips
Framgangsmåte:

Skrell gulrøttene og slice dem i spiralslicer eller høvle dem ti tynne 2nudler» med en potetskreller.
Del soppen i passe store biter Champignon i fire biter. Hell over sesamolje og tamari i en skål sammen med soppen. Maser inn marinaden i soppen og la det stå å trekke i minimum 15 minutter

Rens sitrongress og del inn små skiver eller biter. Ha det i en blender sammen med kokosmelk, tomat, rød curry paste og chili.
Varm opp suppen og ha i lime og salt.

Fordel sopp og gulrotnudler i skåler og hell over suppe. Topp med hakket koriander og ristede kokoschips.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar