mandag 9. april 2018

Ovnsstekt flaskegresskar og karriquinoa


Deilig velsmakende vegetarrett. 

Ingredienser (4 små porsjoner):

Gresskar:
·         1 flaskegresskar
·         Olivenolje, helst extra Virgin
·         1 ts chiliflak
·         1 ts spisskummen 
·         Salt og nykvernet pepper
Karriquinoa:

·         1 løk, finhakket
·         2 hvitløksfedd, hakket
·         Olivenolje, helst extra Virgin
·         1ss karripulver
·         5 dl grønnsakbuljong
·         1 pose selskapserter (250g)
·         2,5 dl quinoa
·         Finhakket persille
·         granateplekjerner

Framgangsmåte:
Gresskar:
Sett ovnen på 180°C.
Skrell gresskaret og fjern kjernene som er inni.
Del gresskaret i båter.
Ha båtene i en plastpose (brødpose passer godt) og drypp olje i posen. Vend dem så i posen slik at bitene blir dekket med olje. Legg dem på en stekeplate med bakepapir eller i en ildfast form.
Dryss over spisskummen, salt og pepper.
Stekes midt i ovnen til de blir møre og litt stekt i kantene, 30 – 40 minutter avhengig av størrelsen på bitene..
Karriquinoa:
Stek løken og hvitløk noen minutter til det blir gyllent. Ha i karri og hell over buljongen. La buljongen koke opp og hell i quinoa. La det koke opp og skru av varmen på kokeplaten. La kjelen stå på platen med lokk på til quinoaen er mør, ca 10 minutter. Hell i ertene og rør om. La det stå i noen minutter til slik at også ertene blir varme. Strø over hakket persille og granateplekjerner.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar