søndag 25. mars 2018

Appelsin- og kanelstekte gulrøtter med tahinidressing



En smakfull og spennende siderett eller bare en liten vegansk rett.
Ingredienser:


·         800 g regnbuegulrøtter eller vanlige gulrøtter
·         ½ appelsin, saften av 2 ss extra virgin olivenolje
·         1 ss flytnde honning
·         ½ ts kanel 
·         En klype havsalt
·         150 g mandler
·         Litt granateplekjerner
·         Hakket persille
Tahinidressing:

·         1 hvitløksfedd, knust
·         3 ss tahini
·         1 sitron, helst økologisk
·         Havsalt og pepper
Framgangsmåte: 

Sett ovnen på 200 C.
Skrell og del gulrøtter i staver. Legg gulrøttene i en langpanne. Tilsett appelsinsaft, olje, honning, kanel og salt. Vend alt godt sammen og stek gulrøttene midt i ovnen i ca 30 minutter, eller til de er blitt gylne og møre.

Skåld mandlene (kok opp vann og ha mandlene i, La dem koke i to minutter. Ha dem i kaldt vann og klem mandlene ut av skallet. Tørk mandlene og stek dem i litt olivenolje til de er gylne.
Bland knust hvitløk, tahini og sitronsaft. Ha i salt etter smak. Rør i tahinien – dressingen blir lysere og tykkere. Ha i vann til du får den konsistensen du ønsker. Smak til med salt og pepper.

Legg gulrøttene utover på et fat. Drypp over litt av tahinidressingen. Strø over granateplekjernene, hakkede mandler og persille. Server sammen med resten av tahinidressingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar