torsdag 1. februar 2018

Marokkansk suppe med røde linser og kikerter





Denne marokkanske suppen med røde linser er lett å lage og putrer på komfyren mens du gjør andre ting. Hvis du er glad i linsesuppe foreslår jeg at du prøver denne velsmakende suppen ... Lag en stor porsjon og inviter gode venner på enkel middag. De kommer til å elske dette.

Ingredienser til 4 personer: 
  • 3 ss olivenolje
  •  1 stor løk   
  •  1 selleri stilk  
  •  1 gulrot  
  •  3 fedd hvitløk
  •  2 ts malt koriander
  •  1 ts malt spisskummen
  •  1 ts gurkemeie
  •  1/2 ts paprika krydder
  •  1/4 ts malt kanel
  •  1/2 ts grovt salt, gjerne havsalt
  •   Pepper etter ønske
  •  1l grønnsaksbuljong
  •  1 boks knuste tomater
  • 140g tomatpurre
  • 1 ts honning
  •  3 dl røde linser (skylles godt – benytt en sikt)
  • 1 boks kokte kikerter
  •  Saften av 1 presset sitron
  •  En klype Chiliflak
  •  4 ss hakket fersk bladpersille
  •  1 ss finhakket frisk koriander


Slik gjør du: 

1.    Finhakk løken, sellerien, gulroten og hvitløken.
2.    Varm olivenolje i en stor gryte over middels høy varme. Tilsett løk, gulrøtter og selleri og stek til de er møre (ca 3-4 minutter).  Tilsett hvitløk, koriander, spisskummen, gurkemeie, paprika, kanel, salt og pepper og la det småkoke ytterligere i 2-3 minutter. Rør i blandingen mens det koker.
3.    Tilsett buljong, tomater, tomatpure,honning, linser og rør godt. La det koke opp. Og la det småkoke på lav temperatur underlokk i ca 20-25 minutter til linsene er møre. Rør av og til.
4.    Ta gryten av varmen og ha ca halvparten av suppen over i en stor bolle. Kjør med stavmikser eller kjør det i en blender. Ha det over igjen i gryten sammen den andre halvparten
5.    Rør inn sitronsaft, røde chilliflak, persille, koriander og kikerter. La det stå på lav varme i 10 minutter.
6.    Ha over i suppeskåler og strø over med litt fersk persille og koriander Serveres varm med ferskt brød til – gjerne pitabrød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar