søndag 7. august 2016

Salat med søtpotet, quinoa, sprøstekte kikerter, granateple, feta og ruccola


En deilig enkel salat som passer like godt som en egen rett eller som tilbehør til kjøtt – spekeskinke eller parmaskinke masser godt. Stekte kikerter gir et godt «tygg» i denne retten. Tar ikke lang tid å lage og er dekorativ på bordet – og smaker deilig godt…. Mmm…

Ingredienser til 4 personer
500 g søtpotet
½ sitron
olivenolje
2 bokser kikerter (Go Green 290 g)
200 g fetaost
Kjerner fra ½ granateple
2 store never ruccola
1dl quinoa
½ ss cumin
1 terning kyllingbuljong
salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
1.    Sett ovnen på 175 grader.
2.    Hell kikertene i en sikt og la dem renne av seg. Tørk dem deretter på kjøkkenpapir til de er tørre.
3.    Ha kikertene i en liten plastipose og drypp olivenolje i posen – hold igjen åpningen i posen og vend forsiktig slik at ertene blir smurt med olje.
4.    Ta en stekeplate med bakepapir. Fordel kikertene på bakeplaten. Stek ertene i 30 minutter.
5.    Skrell søtpoteten og del den i små terninger, ca 1 cm x 1 cm. Ha terningene i en plast ha i olje og litt salt og vend om på samme måte som kikertene.  Etter at kikertene har stått i 15 min i ovnen fordeles terningene med søtpotet på platen og stekes videre i 15 – 20 minutter til kikertene er sprø og søtpotetene møre og gylne.
6.    Kok quinoa som henvist på pakken med ½ ss cumin og 1 terning kyllingbuljong i kokevannet.
7.    Ha kikertene og søtpotetene i en skål og press over sitron og bland. Tilsett nykvernet pepper litt salt.
8.    Legg opp salaten på et passende fat. Fordel kikerter, søtpotet, revet ruccola og granateplekjerner på fatet. Legg quinoa innimellom, bruke gjerne en spiseskje. Riv opp fetaosten i biter og fordel på toppen.
Server salaten mens kikertene er litt lunken og fortsatt sprø. God fornøyelse!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar