En deilig enkel salat som passer like godt som en
egen rett eller som tilbehør til kjøtt – spekeskinke eller parmaskinke masser
godt. Stekte kikerter gir et godt «tygg» i denne retten. Tar ikke lang tid å
lage og er dekorativ på bordet – og smaker deilig godt…. Mmm…
Ingredienser
til 4 personer
500 g søtpotet
½ sitron
olivenolje
2 bokser kikerter (Go Green 290 g)
200 g fetaost
Kjerner fra ½ granateple
2 store never ruccola
1dl quinoa
½ ss cumin
1 terning kyllingbuljong
salt og kvernet pepper
500 g søtpotet
½ sitron
olivenolje
2 bokser kikerter (Go Green 290 g)
200 g fetaost
Kjerner fra ½ granateple
2 store never ruccola
1dl quinoa
½ ss cumin
1 terning kyllingbuljong
salt og kvernet pepper
Slik
gjør du:
1. Sett ovnen på 175
grader.
2. Hell kikertene i
en sikt og la dem renne av seg. Tørk dem deretter på kjøkkenpapir til de er
tørre.
3. Ha kikertene i en
liten plastipose og drypp olivenolje i posen – hold igjen åpningen i posen og
vend forsiktig slik at ertene blir smurt med olje.
4. Ta en stekeplate
med bakepapir. Fordel kikertene på bakeplaten. Stek ertene i 30 minutter.
5. Skrell søtpoteten
og del den i små terninger, ca 1 cm x 1 cm. Ha terningene i en plast ha i olje
og litt salt og vend om på samme måte som kikertene. Etter at kikertene har stått i 15 min i ovnen
fordeles terningene med søtpotet på platen og stekes videre i 15 – 20 minutter til
kikertene er sprø og søtpotetene møre og gylne.
6. Kok quinoa som
henvist på pakken med ½ ss cumin og 1 terning kyllingbuljong i kokevannet.
7. Ha kikertene og
søtpotetene i en skål og press over sitron og bland. Tilsett nykvernet pepper
litt salt.
8. Legg opp salaten
på et passende fat. Fordel kikerter, søtpotet, revet ruccola og
granateplekjerner på fatet. Legg quinoa innimellom, bruke gjerne en spiseskje.
Riv opp fetaosten i biter og fordel på toppen.
Server salaten
mens kikertene er litt lunken og fortsatt sprø. God fornøyelse!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar