Ingredienser
til 4 personer:
Syltet
sjalottløk:
2 store/ små sjalottløk
0,5 dl hvitvinseddik
1 dl sukker
2 dl vann
Sardindipp:
1 boks sardiner i olje, gjerne krydret
1ts fennikelfrø
1 boks kremost naturell – ca 125 g
1 fedd hvitløk ( kan sløyfes)
ca 1/2 sitron
salt
Topping:
Ca 1/2 sitron
ca ½ syltet sjalottløk – finhakket
1 god neve frisk bladpersille – finhakket
8 grønne oliven uten stein – finhakket
1ts hvitvinseddik
0,5 dl god olivenolje
flaksalt
Slik
gjør du:
1. Start med syltet
sjalottløk.
2. Skrell løkene og
skjær dem i to på langs og deretter i tynne båter. Legg dem i et lite
sylteglass.
3. Kok opp eddik. Sukker
og venn og rør om til sukkeret har smeltet.
4. hell laker over
løken og la det stå i 30 minutter.
Det kan oppbevares i kjøleskap så dette kan lages dagen før.
5. Sardindippen lager
du ved å legge sardinene i en bolle sammen med krydderet fra boksen og litt av
oljen.
6. Rist fennikelfrøene
i en tørr stekepanne til de likter aromatisk og bland dem sammen med kremost, finrevet
hvitløk og sitron saft.
7. Kjør det sammen
med en stavmikser til en fin mos. Smak til med salt og evnt litt mer sitron.
8. Lag salsaen som du
skal toppe det med.
bland sammen hakket syltet finhakket sjalottløk, finhakket fennikel, finhakket persilleblader,
finhakket oliven, hvitvinseddik og olivenolje. Smak til med flaksalt.
9. Rist brød – gjerne
surdeigsbrød og monter med sardindippen og topp med salsaen.
Deilig som en liten forrett eller
bare litt å bite i til et godt glass rød vin.
Enjoy!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar