tirsdag 4. mai 2021

Sardindip med salsa av fennikel, oliven og syltet sharlottløk

 

Ingredienser til 4 personer:

Syltet sjalottløk:
2 store/ små sjalottløk
0,5 dl hvitvinseddik
1 dl sukker
2 dl vann

Sardindipp:
1 boks sardiner i olje, gjerne krydret
1ts fennikelfrø
1 boks kremost naturell – ca 125 g
1 fedd hvitløk ( kan sløyfes)
ca 1/2 sitron
salt

Topping:

Ca 1/2 sitron
ca ½ syltet sjalottløk – finhakket
1 god neve frisk bladpersille – finhakket
8 grønne oliven uten stein – finhakket
1ts hvitvinseddik
0,5 dl god olivenolje
flaksalt

Slik gjør du:

1.    Start med syltet sjalottløk.

2.    Skrell løkene og skjær dem i to på langs og deretter i tynne båter. Legg dem i et lite sylteglass.

3.    Kok opp eddik. Sukker og venn og rør om til sukkeret har smeltet.

4.    hell laker over løken og la det stå i 30 minutter.
Det kan oppbevares i kjøleskap så dette kan lages dagen før.

5.    Sardindippen lager du ved å legge sardinene i en bolle sammen med krydderet fra boksen og litt av oljen.

6.    Rist fennikelfrøene i en tørr stekepanne til de likter aromatisk og bland dem sammen med kremost, finrevet hvitløk og sitron saft.

7.    Kjør det sammen med en stavmikser til en fin mos. Smak til med salt og evnt litt mer sitron.

8.    Lag salsaen som du skal toppe det med.
bland sammen hakket syltet finhakket sjalottløk, finhakket fennikel, finhakket persilleblader, finhakket oliven, hvitvinseddik og olivenolje. Smak til med flaksalt.

9.    Rist brød – gjerne surdeigsbrød og monter med sardindippen og topp med salsaen.

Deilig som en liten forrett eller bare litt å bite i til et godt glass rød vin.

Enjoy!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar