torsdag 18. september 2014

Pizza med Manchego ost, Parmaskinke og Ruccola


Hjemmelaget pizza er en helt annen liga enn en fra frysedisken i butikken eller halvfabrikata. Det tar litt tid med pizzabunnen, men det er helt klart verdt det. Denne oppskriften er enkel å lykkes med og er helt fantastisk god. Med et lite glass rødvin er dette så godt at du med hell kan invitere over noen hyggelige venner til lørdagspizza.
Ingredienser 2 pizza: 
PIZZABUNN:
1ss sukker
2,5 dl lunket vann
1 pose pizzagjær (kan også bruke vanlig gjør)
8 dl pizzamel (type 00) eller vanlig hvetemel
1 ts salt
½ dl olivenolje
PIZZAFYLL:
225 g revet Norwegia ost
200 g revet Manchego ost
2 bokser tomatsaus til pizza (Villa Paradiso anbefales)
6 skiver parmaskinke, klippet opp i 2 cm brede strimler på tvers av skinkeskivene
2 never pinjekjerner
1 liten pose ruccola
(mengde av ingredienser til fyllet kan varieres etter smak)


Slik gjør du:
1.     Løs opp gjæren og sukker i lunket vann. Pass på at vannet er varmt nok, det blir noen grader mindre når det helles over i en kald bolle.
2.     Hell i oljen og salt. Melet blandes i litt og litt. Rør mellom hver gang – gjerne med en elteklo. Du vet det er nok mel når deigen er samlet i en klump som slipper bollen, ikke klissete, men heller ikke hard. Elt litt til slik at deigen blir litt seig.
3.     Dekk til bollen, gjerne med plastfolie, og sett den til heving et lunt sted til den blir dobbel så stor. Mens deigen hever kan du gjøre klar fyllet og ta deg et lite glass rødvin..
4.     Sett steikeovnen på 225 grader.
5.     Når deigen er ferdig hevet eltes den lett på benken og deles i to. Kjevle ut så tynt som mulig på bakepapir. Brett kantene litt opp. Legg dem så over på to stekeplater.
6.     Smør utover pizzasausen. Ikke for mye, da blir bunnen for bløt.
7.     Fordel ostene på pizzaene. Strø over pinjekjernene og ha parmaskinke jevnt fordelt. Ta gjerne en eller to ekstra skiver hvis du synes det ble litt snaut.
8.     Stek pizzaen på nederste rille til kantene er gyldne og osten er smeltet, ca 20-30 minutter.
9.     Strø over litt parmasanost vil ønskelig, riv ruccola og dryss over og gjerne litt nykvernet pepper.
10.  Del pizzaen i passe store stykker og server. Mmmmmm……
Ønsker du bare en stekeplate er det enkelt å halvere ingrediensene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar